Начало Бокс Еди Хърн: Мачът с Головкин ще донесе състояние на Канело
0

Еди Хърн: Мачът с Головкин ще донесе състояние на Канело

Еди Хърн: Мачът с Головкин ще донесе състояние на Канело
0

Една от най-големите акули в света на професионалния бокс в момента – Еди Хърн призова Канело Алварес да приеме провеждането на трилогия с Генади Головкин. Според мениджъра, това ще бъде възможно най-изкусителната оферта за абсолютния световен шампион в супер средна категория.

Алварес обедини поясите на WBA, WBO, WBC и IBF, след като нокаутира в 11-ия рунд Кейлъб Плант. Така мексиканецът стана първият абсолютен шампион в дивизията. След срещата пък веднага се породиха спекулации кой може да е следващия му съперник. Първата опция е именно Головкин.

Казахстанецът ще боксира с Риота Мурата на 29 декември и при победа ще причисли пояса на WBA към тези на IBF и IBO, които притежава в средна категория. GGG има 41 победи, поражение и равен, като въпросните две единици в статистиката му дойдоха след двете срещи с Алварес през 2017-а и 2018 г.

Смятам, че Канело все още има какво да доказва. И един от съперниците, с които той отново трябва да се срещне, е именно Головкин. Двамата още имат сметки за уреждане. От една страна този мач ще донесе най-много пари на Алварес. От друга, той му носи и най-голям престиж. Канело няма нужда от пари, но тук говорим за истинско състояние”, анализира ситуацията Еди Хърн.

Ако се стигне до уреждане на тази трилогия, тя трябва да се проведе през месец май. Именно първата седмица изглежда и най-вероятна като дата, предвид че тогава е националният празник на Мексико.