Начало Бокс Гласят трилогия между Канело и Головкин
0

Гласят трилогия между Канело и Головкин

Гласят трилогия между Канело и Головкин
0

Канело Алварес (57-1-2) и Генади Головкин (41-1-1) могат да се срещнат за трети път на боксовия ринг. Според колегите отвъд океана, мениджърите на двете звезди са влезли вече в преговори, а идеята е битката да се проведе през пролетта на следващата година.

Алварес постигна 57-ия успех в професионалната си кариера, след като нокаутира в 11-ия рунд Кейлъб Плант. Битката бе за обединение на световните титли на WBA, WBC, WBO и IBF в супер средна категория. По този начин мексиканецът стана първият боксьор в историята, който притежава четирите пояса в дивизията.

От своя страна Головкин ще брани титлите на IBF и IBO в средна категория срещу Риота Мурата (16-2). Мачът с японеца, който се завръща на ринга след две години пауза, е предвиден за декември, макар датата все още да не е обявена официално. Ако казахстанецът не допусне изненада и запише четвърти пореден успех, то именно трета битка с Алварес ще бъде един от гвоздеите на боксовата програма през 2022-а.

Головкин е човекът, който мнозина считат, че е вторият успял да победи Канело на ринга. Двамата записаха много спорно равенство през 2017-а, въпреки че доста специалисти са убедени, че GGG е бил боксьорът, чиято ръка е трябвало да бъде вдигната тогава. Година по-късно те се срещнаха за втори път, а в случая Канело измъкна нова драма с 2:0 гласа.

Снимка: БТА

Ако действително се стигне до споразумение за трилогия между двете величия, индикациите са, че тя ще се проведе на 7 май. Датата не е подбрана случайно, тъй като два дни по-рано е националният празник на Мексико „Синко де майо”.