Начало Бокс Коефициентите в Betano предвещават зрелищни боксови битки през 2022

Коефициентите в Betano предвещават зрелищни боксови битки през 2022

Коефициентите в Betano предвещават зрелищни боксови битки през 2022
0

Украинецът Олександър Усик победи убедително съперника си Антъни Джошуа, като му отне поясите и се качи на световния връх. От лагера на британеца веднага обявиха, че ще активират клаузата за реванш, за да се опита Ей Джей да се върне на трона, както съумя да се вдигне след конфузното поражение от Руис.

Но в началото на годината датата за ответния двубой още не е ясна. Докато Усик тренира в арктически условия, промоутърът на Джошуа Еди Хърн продължава да твърди, че бой ще има, като загатна за провеждането му през април. Това може да бъде мачът на годината, но докато дойде време за провеждането, почитателите на бокса ще имат възможност да станат свидетели и на други страхотни битки на ринга. А някои от тях заслужават не по-малко внимание от реванша между Усик и Джошуа. Топ мачовете в бокса присъстват и в менюто на новия букмейкър Betano с добри коефициенти и интересни възможности.

Краят на епичната трилогия в категория “муха” заслужава внимание

Почитателите на бокса, особено тези, които следят всички видове професионални битки и версии, често твърдят, че тежката категория често получава повече от заслуженото внимание в сравнение с по-леките. А истинското шоу не е при гигантите, по-скоро виждаме зрелищнки битки в категории като “перо”, “петел” или “муха”. Именно такъв двубой предстои скоро, като със сигурност ще изпревари реванша между Усик и Джошуа.

Става дума за двубоя между мексиканеца Хуан Естрада и никарагуанеца Роман Гонзалес от Никарагуа. Двамата трябва да се срещнат на 5 март в Калифорния, за да сложат край на една забележителна трилогия. Близо два месеца преди тази битка коефициентите на Betano дават равни шансове и на двамата противници. Естрада защитава световната си титла във версия WBA, като не трябва да губи в 12-те рунда, за да запази пояса.

А трилогията стартира още през 2012-та, когато Гонзалес се наложи над своя опонент, но по-късно остана в сянката му. През пролетта на миналата година Естрада взе реванш, макар и не с единодушно решение. Този двубой остави отворени въпроси, а краят на трилогията ще даде окончателния отговор кой от двамата е по-добър в категория “муха”.

Интерес предизвиква и следващият ангажимент на Амир Хан. Името му е познато у нас отдавна, тъй като представителят на Великобритания спря нашия Димитър Щилянов на Олимпийските игри в Атина през 2004-та, за да се окичи самият той със сребърен медал. На професионалния ринг боксьорът постигна големия си триумф, като беше световен шампион в рамките на две години. След това боецът от пакистански произход се радва на променлив успех, въпреки че балансът му е подчертано положителен (34 победи, 5 загуби). Амир Хан на няколко пъти смени категориите, като вече се бие в полусредна. Следващият мач на Хан е срещу Кел Брук, с който години наред си разменят люти закани. Сребърният медалист от Атина е смятан за аутсайдер, като от Betano дават равни коефициенти Амир да издържи поне 10 рунда или Брук да спечели преди това. Така че докато дойде моментът за реванша между Антъни Джошуа и Олександър Усик, със сигурност няма да липсват емоции на професионалния ринг.