Начало Бокс WBA наказа съдия заради неадекватно точкуване

WBA наказа съдия заради неадекватно точкуване

WBA наказа съдия заради неадекватно точкуване
0

Боксовият съдия Карлос Сукре бе наказан от Световната боксова асоциация. Причината за санкцията е слабото точкуване от страна на Сукре.

Той бе един от тримата съдии край ринга на мача между Хуан Естрада и Рамон Гонзалес. 30-годишният Естрада победи чрез неединодушно решение след изиграването на всичките 12 рунда.

Двубоят за титлите на WBA и WBC в категория супер муха предложи много екшън и оспорвани рундове до самия край. Не така обаче мислеше Сукре, чиято съдийска карта шокира фенове и наблюдатели.

В неговата карта резултатът бе 117-111 в полза на Естрада, докато другите двама съдии са видели далеч по-завързан двубой. Дейвид Сътерланд е дал 115-113 в полза на Естрада, а пък Джеси Рейес е отсъдил 115-113 за Гонзалес.

От WBA съобщиха, че Сукре ще има шанс да да обясни решението си пред специална комисия.  Дотогава лицензът му за съдия и рефер е временно спрян.

Подобна практика не е особено често явление в боксовите среди. В последните години феновете се нагледаха на страшно много странни резултати, но в нито един случай съдия или рефер не бе наказван.