Начало Бокс Контузия отлага мача на Головкин
0

Контузия отлага мача на Головкин

Контузия отлага мача на Головкин
0

Следващият мач на Генадий Головкин ще се забави малко повече от предвиденото, тъй като казахстанският шампион има контузия в десния прасец.

Той трябваше да защитава титлата си в средна категория срещу Камил Шеремета през април, но травмата ще отложи битката за пояса на IBF, като от щаба на звездата са помолили за отсрочка до май или юни.

Задължителната защита на Головкин за пореден път е избутана напред във времето, след като първоначално беше планирана за 29 февруари. Поради „разнообразни причини“ хората на „GGG“ успяха да я преместят за 28 март, а наскоро беше обявено, че тя ще се състои на 11 април.

Наскоро Головкин се раздели със специалиста по физическа подготовка Виктор Конте, с когото започна работа само преди месец.

„Дадохме най-доброто от себе си, за да помогнем на Генадий, но той просто не можеше да прави това, което изискваме от него. Накратко – помолих го да напусне залата ни, защото не спазваше това, за което се бяхме договорили преди началото на лагера. Въпреки това му желая късмет“, каза Конте.