Начало Бокс Контузия спря Белберов за финалния кръг в лигата

Контузия спря Белберов за финалния кръг в лигата

Контузия спря Белберов за финалния кръг в лигата
0

Стара травма извади Петър Белберов от финалния кръг на Националната боксова лига. Третият кръг е утре, 14-ти декември, в столичната зала „София“ с начало 19:30 ч. Носителят на купа „Странджа“ за 2018 г. трябваше да боксира в последния двубой от гала вечерта – в кат. +91 кг срещу Рангел Станоев. Срещата обаче няма да се състои.

В същото време своето завръщане на ринга след лечение на контузия ще направи Даниел Асенов срещу Дарислав Василев в кат. до 52 кг.

Общо 7 срещи ще се проведат в гала-вечерта, в които зрителите ще видят водещи национали и изгряващи звезди на българския бокс. В битката се срещат отборите на „Ханове“ и „Багатури“. Победителят от всеки мач утре ще получи 500 лв. премия, а загубилият – 200 лв. Шампионите във всяка от категориите ще бъдат премирани с по 1000 лв. Още по 200 лв. ще вземе всеки състезател на тима, който спечели отборната купа. За треньора на състава първенец е предвиден бонус от 1000 лв., за този на втория състав – 500, и за третия – 300 лв.

По време на гала-вечерта ще върви и благотворителна инициатива „Да върнем Ванката на футболния терен“, подкрепена от Българската федерация по бокс и Националната боксова лига. В залата ще има дарителска кутия, а част от събраните приходи ще отидат за лечението на Иван Тодоров. Билети за събитието вече са в продажба.