Начало Бокс Успешен кантар за боксьорите преди финала на Националната лига

Успешен кантар за боксьорите преди финала на Националната лига

Успешен кантар за боксьорите преди финала на Националната лига
0

Успешно за всички боксьори премина днешният кантар преди третия кръг на Националната боксова лига. Финалният етап предстои тази вечер от 19:30 ч. в столичната зала „София“ в Борисовата градина.

Тегленето на състезателите започна рано сутринта в залата, където по-късно част от най-добрите боксьори у нас и някои изгряващи звезди на българския бокс ще се качат на ринга. Всички явили се покриха изискванията на тегловите категории, за които са заявени.

Те ще се състезават в седем двубоя по олимпийските правила за отборите на “Лъвовете”, воден от треньора Жоел-Солер Арате, и на “Багатурите” с треньор Александър Александров.

Своето завръщане на ринга след лечение на контузия ще направи Даниел Асенов срещу Дарислав Василев в кат. до 52 кг. Стара травма извади от участие национала и носител на купа „Странджа“ за 2018 г. Петър Белберов.

По време на гала-вечерта ще върви и благотворителна инициатива „Да върнем Ванката на футболния терен“, подкрепена от Българската федерация по бокс и Националната боксова лига. В залата ще има дарителска кутия, а част от събраните приходи ще отидат за лечението на Иван Тодоров.

Днес билети за събитието могат да се купуват на входа на зала „София“.

Снимки: LAP.bg