Начало Бокс Кошмар на Тайсън ще отбележи най-голямата изненада в историята

Кошмар на Тайсън ще отбележи най-голямата изненада в историята

Кошмар на Тайсън ще отбележи най-голямата изненада в историята
0

Джеймс Дъглас ще отбележи 30 години от знаменития си успех над Майк Тайсън. „Бъстър“ ще вдъхновява с благотворителна инициатива, посветена на „щастливите аутсайдери в спорта“. Легендата е готов да докаже на затворници, безработни, депресирани хора и тн, че не винаги в живота фаворитите печелят. „Никога не губи кураж“, казва големият спортист, детронирал „Железния Майк“.

Припомнете си най-голямата изненада в историята на бокса тук.

Снимка: БТА

През 1990 година никой не вярва в Дъглас. Шансовете му са оценени на 42 към 1. 

Подвигът му вдъхновява мнозина по това време и бившият световен шампион е готов да помогне на други отчаяни хора 30 години по-късно.

За него се застъпва щатският университет в Колорадо. Инициативата се нарича „42:1“, анонсира 59-годишният Дъглас.

В момента се снима специален документален филм за знаменитата победа над Майк в Токио, който ESPN ще излъчи през декември.

Снимка: БТА
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.