Начало Бокс Ковнацки: Победа над Хелениус ме връща в играта

Ковнацки: Победа над Хелениус ме връща в играта

Ковнацки: Победа над Хелениус ме връща в играта
0

Полският боксьор Адам Ковнацки разкри, че при успех в реванша с Робърт Хелениус, то това ще означава, че загубата му в първия мач от финландеца е била случайна.

„Победа на 9 октомври ще ме върне на картата и би показала, че загубата в последната битка е просто случайност“, сподели Ковнацки пред Майкъл Розентал дни преди реванша. Хелениус и Ковнацки ще спорят на ринга за втори път на 9 октомври 2021 година на боксова гала, която ще се проведе в Лас Вегас. Срещата е подгряваща на сблъсъка Тайсън Фюри Деонтей Уайлдър.

Припомняме, че двамата се изправиха за първи път един срещу друг на 7 март 2020 година в Бруклин, Ню Йорк, като Хелениус спря Ковнацки в четвъртия рунд, с което вдигна и титлата – WBA Gold.

„Мисля, че се уморих малко и се опитах да завърша нощта рано, затова се разбързах и ме хванаха. Но когато си родом от Бруклин, когато някой те повали по задник, искаш да покажеш какъв характер имаш, да се върнеш и да го победиш. Произхождам от трудолюбива общност предимно от имигранти. Така че не бягам от тежка работа или сериозен тест“, завърши Ковнацки.

Робърт Хелениус се намираше на 20 позиция в авторитетната ранглиста на сайта boxrec.com при най-тежките, но факта, че измина повече от година от последния му сблъсък (именно първи сблъсък с Ковнацки), принуди от класацията да премахнат и дватама боксьори. Финландецът има общ баланс от 30 победи (19 с нокаут) и 3 загуби (2 с нокаут) в своята професионална боксова кариера.

Адам Ковнацки се намираше две места зад „Северния кошмар“ в класацията – номер 22. Полякът имаше 20 поредни успеха на професионалния ринг (15 с нокаут), преди да инкасира първата си загуба. Тя дойде именно от Хелениус.