Начало Бокс Край! След 45 години HBO се оттегли от бокса
0

Край! След 45 години HBO се оттегли от бокса

Край! След 45 години HBO се оттегли от бокса
0

Телевизионният гигант HBO се оттегля от бокса и спира излъчването на преки двубои от този спорт. Каналът започна да предава на живо мачове през 1973 година, а първата среща бе Джо Фрейзър – Джордж Форман. До днес HBO е предавал на живо над 1000 мача, а последната среща ще бъде между Джо Фрейзър и Джордж Форман.

„Боксът беше част от нашето наследство десетилетия наред. През това време спортът се промени: сега той е достъпен за много мрежи и стрийминг сървъри. Има боксови събития повече отвсякога. В някои случаи това излъчване е много добро, но от развлекателна гледна точка – не е нищо изключително. През 2019-а година ще прекратим преките излъчвания на боксови събития по HBO. Както винаги, ще бъдем готови да излъчваме събития, които отговарят на нашия ефир. Това може да включва и бокс, но не в обозримо бъдеще“, се казва в изявлението на корпорацията „Warner Media“.

През последните години HBO бяха изпреварени на пазара на боксови събития от други телевизионни гиганти като Showtime, ESPN и FOX.

тагове: