Начало Бокс Крауфорд смята, че вече няма спор кой е „паунд-фор-паунд“ шампиона (ВИДЕО)

Крауфорд смята, че вече няма спор кой е „паунд-фор-паунд“ шампиона (ВИДЕО)

Крауфорд смята, че вече няма спор кой е „паунд-фор-паунд“ шампиона (ВИДЕО)
0

Терънс Крауфорд записа своята победа №40 с нокаута си над Ерол Спенс-младши и така си бетонира мястото на един от най-великите бойци в историята на полусредна категория, но голямата му цел в момента е да бъде признат за №1 в класацията за „паунд-фор-паунд“.

Той заяви в интервю за Boxing News, че вече не би следвало да има никакво съмнение в статута му, защото още преди боя е било ясно, че един срещу друг излизат двама бойци от топ 5. Победителят така трябваше да си гарантира първото място.

Наоя Инуе обаче на свой ред нокаутира Стивън Фултън през миналата седмица, за да покори четвъртата различна теглова дивизия в кариерата си. Големият дебат е дали той или Крауфорд трябва да са на върха в класацията, защото помежду си имат общо 53 нокаута и то все срещу някои от най-добрите боксьори на своето време.

Sports Illustrated и ESPN вече поставиха „Бъд“ на върха в своите класации, но единственото място, което има значение по този показател е Ring Magazine. Факт е, че и тамошната редакция вече промени класирането, за да постави Терънс Крауфорд начело на редицата.