Начало Бокс Крис Юбенк и Конър Бен готови да се бият 32 години след мача на бащите им

Крис Юбенк и Конър Бен готови да се бият 32 години след мача на бащите им

Крис Юбенк и Конър Бен готови да се бият 32 години след мача на бащите им
0

Повече от три десетилетия след провеждането на първия двубой между Крис Юбенк-старши и Найджъл Бен, техните наследници изказаха готовност да продължат „междусемейната война“.

Юбенк-старши и Найджъл Бен се изправят един срещу друг през 1990 г. в един от най-чаканите и интересни британски сблъсъци. Над 40 000 зрители гледат на живо първия мач на „Олд Трафорд“, в който Юбенк печели чрез технически нокаут.

През 1993-та двете браитански легенди отново си дават среща в ринга, но този път без победител. Потенциалната трилогия е обсъждана дълго време, но така и не се материализира.

Днес Крис Юбенк-младши и Конър Бен са едни от на разпознаваемите имена на британската и световната сцена и за евентуален мач между двамата се говори от година-две.

Кале Зауерланд, който има общо минало с Крис Юбенк-младши, сподели следното относно шансовете за трети мач между фамилиите Юбенк и Бен:

Рано или късно такъв мач ще има. Те са следващото поколение любими бойци на Острова и за нас ще бъде истинска чест да ги наблюдаваме един срещу друг„, заяви германският промоутър.

32-годишният Юбенк спечели последния си мач през първия уикенд на февруари. Той победи Лиам Уилямс чрез единодушно решение. 25-годишният Бен няма загуба на профи ринга. За последно той победи Крис Алджиери през декември, записвайки своя 20-ти пореден успех.

В момента и двамата боксьори са вперили поглед в мач за световната титла. Юбенк в средна категория, а Бен в полусредна. За разлика от бащите им, двамата не се състезават в една теглова дивизия и именно това ще бъде най-голямото предизвикателство за мач помежду им.

„Следващото поколение“ също изрази увереност, че подобен мач може да се случи след някой и друг мач.

Ако трябва да съм честен, този мач може да се случи след година-две„, заяви Юбенк-младши.

В момента и двамата имаме наши си цели, но подобна среща със сигурност ще предизвика рядко срещан интерес. Синовете на две легенди … продължават семейните традиции по своему„, допълни той.

Конър Бен коментира след последната победа на потенциалния си съперник, че мач между двамата е напълно реален, стига да се разберат за килограмите.

Харесвам шансовете си в мач със съгласувано тегло„, написа в Twitter Бен.