Начало Бокс Тайсън Фюри: Тежката категория е пълна с клоуни

Тайсън Фюри: Тежката категория е пълна с клоуни

Тайсън Фюри: Тежката категория е пълна с клоуни
0

Световният шампион на WBC в тежка категория – Тайсън Фюри, за пореден път разкритикува случващото се в най-бляскавата дивизия на бокса.

„Краля на циганите“, който би трябвало да защитава титлата си срещу Дилиън Уайт, разкрива, че е бил много близо до постигане на сделка с щаба на Олександър Усик за мача за обединяване на титлите.

Такъв мач е бил почти договорен, но Фюри твърди, че Антъни Джошуа е поискал увеличение на първоначално поисканата сума, за да се оттегли от реванша си с украинеца.

33-годишният непобеден шампион отправи и сериозни критики към Уайт, който потъна вдън земя след победата на Франк Уорън в търга за мача между Фюри и „Крадеца на трупове“.

„С Усик бяхме много близо до това да се разберем“, призна Тайсън.

„Неговите и моите хора бяха в контакт и точно когато работата изглеждаше решена, Джошуа поиска повече пари, за да ни остави да се бием.“

Снимка: БТА

„Изключително трудно се прави бизнес с тези боксьори и хората около тях. Със сигурност не са най-приятните времена за мен, защото в дивизията е пълно със смешници и клоуни.

„Всички разправят, че искат да се бият с мен, но после всички бягат и не казват нищо. След като видяха какво причиних на Уайлдър, никой не иска да се пробва.“

„Слушам ги как говорят, когато искат мач с мен и как объщат плочата, когато трябва да се действа и да се подписват договори. Дилиън Уайт не спря да говори за мен през последната година, а сега бяга и мълчи като изплашен заек.“

„Нямат сърце и мозък, това“, добави Фюри по адрес на сънародниците си и шампиона Усик.