Начало Бокс KSI – Логан Пол 2: Мъжка битка или просто игра

KSI – Логан Пол 2: Мъжка битка или просто игра

KSI – Логан Пол 2: Мъжка битка или просто игра
0

Двама влогъри слагат ръкавиците, за да премерят сили. Звучи клиширано, пародийно, нали? Тази неделя от около 4 часа българско време в „Стейпълс център“, Лос Анджелис, те ще го направят отново. Навярно се досещата за коя битка става въпрос. Е, време е за реванш.

KSI – Логан Пол e точно това, към което боксът се стреми, а именно да радва хората. Двамата инфлуенсъри се радват на огромна популярност (общо 40 милиона абонати в You Tube), които нямат търпение да ги видят на ринга. Чакат нов спектакъл от любимците си.

Мачът ще бъде по професионалните правила.

За разлика от първата им среща (на видеото горе) – този път няма да бъдат с предпазители на главите и по-безопасни ръкавици. Дебютното им събитие бе наречено „Най-голямата интернет битка в историята“. Завърши наравно и генерира над 1 милион платени гледания, което е без аналог в аматьорския бокс. Цената на пакета варираше между 7,50 и 10 долара, в зависимост от държавата.

Промоутърът Еди Хърн призна, че е гледал с насмешка на битката, докато с очите си не се уверил, че залата в Манчестър е разпродадена.

„Искаха да участвам в организацията на първия мач, но им отказах. Двадесет хиляди билета по-късно и 1,4 милиона платени гледания по-късно… няма как да се дърпам от този реванш!“, сподели Хърн.

Британецът организира срещата и води две от своите големи имена. В бойната карта са включени световният шампион на WBO в супер средна категория – Били Джо Сандърс, и американският суперталант Девин Хейни.

Треньор на Логан Пол е самият Шанън Бригс. Легендата готви здраво 24-годишният американец за сблъсъка. Съперникът му Джей Джей Олатунджи (KSI) е на 26 от Великобритания. Надъхан е този път да спечели:

„Въпрос на его е. Аз мисля, че съм по-добър. Той е на противоположното мнение. И двамата имаме много фенове, които постоянно спорят.“

Мнозина продължават да определят сблъсъка като пародия. Но колкото по-стряскащи стават цифрите, толкова повече олекват аргументите на хейтърите.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.