Начало Бокс Боксът страда от „синдрома на едната загуба“ (Част I)

Боксът страда от „синдрома на едната загуба“ (Част I)

Боксът страда от „синдрома на едната загуба“ (Част I)
0

Чудите се кой е най-големият проблем на съвременния бокс? Популярният автор и журналист в boxingnews24.com – Джозеф Хирш, сподели прелюбопитен материал за един от големите проблеми нa любимия си спорт. Представяме ви първата част на Боксът страда от „синдрома на едната загуба“.

Феновете на бокса постоянно споделят мнение за вредителите на красивата игра – нагли промоутъри, егото на състезателите, големите имена рядко се срещат помежду си. Тези аргументи са безспорни, но привържениците не разбират, че понякога самите те са причината велики битки да не се състоят.

С пиратските стриймове и всевъзможните начини да се избегнат плащанията за събития зрителите директно бъркат в джобовете на бойците. Освен това и официалните цифри са в пъти по-малки, което оставя впечатление, че спортът не е толкова популярен. В мача на Антъни Джошуа и Андри Руис-младши, както и при други мега сблъсъци, най-лесно си проличава колко много хора избират пиратството.

Снимка: БТА

Още по-голям бич е заклеймяването на даден боксьор за приключил още след първата му загуба.

Страхът от едно поражение понякога е толкова голям, че промоутърите и бойците започват да отбягват добрите оферти – само и само да не се стигне до загуба. Разбира се, винаги ще го има онзи вид състезатели, които са крайни егоисти и са готови да приемат абсолютно всеки мач, щом става дума за пари. Често желанието е заместено от уплаха, защото това първо поражение автоматично отдръпва фокуса от теб. Всички изкуствени (от англ. израз „пластични“) фенове притежават манталитета да се лепват за новия силен на деня. Забравяйки, че бойците са просто хора – мъже, които носят ръкавици.

Понякога дори не се чака загуба, за да бъдеш заклеймен за слаб. Мнозина издигаха в култ Генадий Головкин, а след някой по-малко атрактивен мач (Габриел Росадо, Къртис Стивънсън) казахстанецът вече беше „разкрит“. А Головкин беше загубил едва няколко рунда от Кел Брук. Все още беше непобеден…

Очаквайте част №2. Превод от boxingnews24.com.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.