Начало Бокс Кубинец предрече тежко поражение на Кубрат Пулев
0

Кубинец предрече тежко поражение на Кубрат Пулев

Кубинец предрече тежко поражение на Кубрат Пулев
0

Официалният претендент за световната титла на Антъни Джошуа във версия WBA Луис Ортис предрече тежко поражение за Кубрат Пулев. Според кубинеца, който отчаяно търси вариант да измести Кобрата за предстоящия мач на 28 октомври или 11 ноември, нашият боксьор няма да издържи повече от два рунда срещу британеца.

36-годишният софиянец е смятан за сигурен съперник на Джошуа, тъй като е основен претендент за пояса на IBF. Самият шампион, както както и неговият мениджър Еди Хърн нееднократно заявиха, че Кубрат е първи в списъка, а Ортис ще трябва да почака до пролетта на 2018-а.

“Смея се на това, което Антъни написа, че се бие с най-добрите и за своята чест, а не за парите. Аз съм най-добрият на WBA, а той отказва да се срещне с мен. Предпочита да оваканти пояса, отколкото да се качи на ринга срещу мен. В такъв случай как така избира най-трудните си съперници? Това изобщо не е вярно, даже е много смешно. Защо не се откаже от пояса на IBF  и не зареже Пулев, за да боксира с мен? Защото предпочита парите и лесната победа. А феновете ще разберат какво имам предвид, когато този мач се осъществи. Кубрат няма да издържи и два рунда. Той е лек съперник. Хората ще видят, че съм прав”, изригна 38-годишният кубинец, известен като Кинг Конг. Подобно на Джошуа (19-0-0) Ортис също няма поражение, регистрирайки 27 победи.

Предвид натиска, който кубинецът и неговите мениджъри оказват, може да се очаква WBA да принуди Антъни да оваканти световния пояс и той да бъде разигран в мач между Луис Ортис и следващия в ранглистата на асоциацията – Александър Устинов. Руснакът на свой ред падна от Кобрата с нокаут още през 2012 година.

„Тема Спорт“