Начало Бокс Кубинският Тайсън гледа към световния трон
0

Кубинският Тайсън гледа към световния трон

Кубинският Тайсън гледа към световния трон
0

Кубинската боксова школа е световноизвестна и винаги е била пример, когато става въпрос за олимпийски бокс. Не един и два са примерите за легенди, произлезли от Острова на свободата. Когато говорим за професионалния ринг обаче, ситуацията е различна. Дали заради режима и завесата, която дълги години бе спусната там, или просто заради манталитет и стил, но кубинците така и не са блестели извън „аматьорите”. Или поне не с онази мощ.

Лениер Перо обаче е готов да промени статуквото. След 90 победи на аматьорския ринг, 28-годишният кубинец започна уверено своя поход към световния връх при професионалистите. Сочен като „Кубинския Тайсън”, той вече записа 5 победи в тежка категория.

Специалистите го сравняват с легендата, най-вече заради външната прилика. Висок 192 сантиметра, Перо боксира с обратен гард, а в последния си мач на 26 юни нокаутира още в първия рунд Думар Караскал (6-3). Кубинецът вече е подписал договор с американска компания, от която се очаква да го изстреля към върховете и да го превърне в следващия сериозен претендент за световните титли.

Всички знаят, че трябва да боксираш в САЩ, ако искаш да успееш в този спорт. Направих много жертви, за да се отдам на кариерата си. Нямам търпение да видите най-добрата версия на Лениер Перо”, споделя самият той.