Начало Бокс Оскар де ла Оя: Бил съм се с много по-добри от Канело!
0

Оскар де ла Оя: Бил съм се с много по-добри от Канело!

Оскар де ла Оя: Бил съм се с много по-добри от Канело!
0

Бившият световен шампион в 6 различни категории – Оскар де ла Оя (39-6) не смята, че ще бъде обречен в евентуален мач с актуалната суперзвезда и шампион в супер средна дивизия Канело Алварес (56-1-2). 48 годишният ветеран се завръща на боксовата сцена с двубой срещу бившия шампион на UFC Витор Белфорт. Двамата ще се бият на 11 септември в 8-рундова среща, която ще бъде със статут на професионална.

За Де ла Оя мачът с Белфорт е своеобразно завръщане след 13 години пауза. Той се изправи лице в лице с опонента си, след което говори за евентуален сблъсък с Канело.

„Разбирам, че Канело е най-добрият в момента. Но аз съм се бил с най-добрите. Всъщност, боксирал съм с много по-добри от него. Ако имам възможност да го срещна на ринга, защо не? Ако хората искат да видят как ме нокаутира, да гледат. Ако искат да видят как аз го нокаутирам, пак да гледат”, заяви на пресконференцията Де ла Оя.

Златното момче” определи Алварес като силов боксьор, който не разчита на скорост и техника. „Аз мога да нося на бой, всички знаете това. Канело е само сила. Сила, на която мога да издържа. Скорост, като тази на Пакиао, това вече е различно”, каза още легендата.