Начало Бокс Преговорите между Канело и Плант пропаднали

Преговорите между Канело и Плант пропаднали

Преговорите между Канело и Плант пропаднали
0

Лоши новини за всички фенове на бокса длетяха от САЩ през изминалата нощ.

Според информация на ESPN, преговорите между щабовете на Саул Алварес и Кейлъб Плант не са довели до нужния резултат и в крайна сметка мачът е пред пропадане.

Алварес, който държи три световни титли в супер средна категория, трябваше да се изправи срещу 29-годишния американец в мач за определяне на абсолютния шампион при 76-килограмовите. Двубоят дори бе предвиден за 18-ти септември в Лас Вегас, но вчерашната поредна среща между мениджъри и агенти се е оказала крайно несполучлива.

Снимка: БТА

Според Майк Копингер, краят на преговорите е настъпил на 11-ия час. Според източници близки до ситуацията, шампионът на IBF е искал хонорар от $10 милиона, а 31-годишният мексиканец е искал заплащане в размер на $40 милиона.

Кейлъб План разкрива пред ESPN, че той и неговия щаб са се съгласили на всички поставени условия от „Канело“ и хората му – клауза за реванш при положение, че Алварес загуби; ринг с размери по желание на мексиканеца; по-голям дял от продажбата на билети и телевизионни права.

Източници твърдят, че сделка все още може да бъде постигната, но времето напредва и ако двата щаба се споразумеят, то има голяма вероятност датата да бъде изместена. Ако пък преговорите тотално пропаднат на този етап, руският Дмитрий Бивол е следващия в списъка на „Канело“. Бивол е шампион на WBA в лека тежка категория и не веднъж и два пъти е заявявал желанието си да се изправи срещу рижавия мексиканец.