Начало Бокс Калъм Смит: Никой не може да победи Канело

Калъм Смит: Никой не може да победи Канело

Калъм Смит: Никой не може да победи Канело
0

Доскорошният световен шампион на WBA в супер средна категория – Калъм Смит, вкуси за пръв път вкуса на поражението през миналия декември.

Боксовата гордост на Ливърпул записа първата загуба в профи кариерата си от Саул Алварес в битка, която се състоя в САЩ. Канело доминираше през всичките 12 рунда, въпреки сериозното предимство на Смит в разтега и ръста.

Въпреки че Калъм е едно от водещите имена в своята дивизия, той не бе на нивото на Алварес, който взе световната му титла, само за да я оваканти няколко седмици по-късно.

Малко повече от месец след двубоя им, Смит призна, че в момента Канело е просто недосегаем.

„Саул е изключително интелигентен боксьор“, сподели британеца.

„Използва много умно левия си прав. Не спира да пресира. Ако беше някой друг, щяхте да го върнете назад със своята лява ръка, но в неговия случай това не работи. Канело разчита на контриращите си удари. А когато не пускаш удари срещу него, той скъсява дистанцията без да прави нищо.

„Тогава в употреба влиза лявата му ръка, а ти се чудиш как и откъде е пласирал този или онзи удар. Защитата му е феноменална. Много рядко пласираш удари срещу него, а когато почнеш да пропускаш толкова често, започваш да се чудиш дали изобщо да се пробваш.

„В момента няма кой да го победи. Единственият начин е ако той продължи да качва категории, но той спря с това свое влечение в последната година“, допълни Смит.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.