Начало Бокс Канело – Смит или типичния сблъсък на два стила

Канело – Смит или типичния сблъсък на два стила

Канело – Смит или типичния сблъсък на два стила
0

Саул Алварес-Канело ще се бие този уикенд.

Само по себе си това е новина. Лицето на бокса в последните години предизвиква вниманието на всички в спорта, щом стъпи на ринга.

Съперник му е британецът Калъм Смит. 

Едно от очакваните имена за бой с Канело през 2020 година. Мнозина си пожелава да видят този сблъсък.

До момента англичанинът е непобеден при професионалистите. Както знаем, Канело е с една загуба от Флойд Мейуедър и две равенства. Спорни или не, това е друга тема.

Мексиканската машина влиза в битката със сериозен хендикап по отношение на ръстта. Противникът му е две педи по-висок, а логично и ръцете му са по-дълги.

Очаква се Смит да пуска далечни удари и да точкува, а Алварес да скъсява дистанцията и да тормози претендента с бомби в тялото.

Неведнъж сме го виждали да нокаутира противниците си именно след клиничен удар в тялото.

Канело е свикнал да е по-ниският от двамата.

Смит нито е толкова тежък, нито притежава разтега на предишния съперник на рижия – Сергей Ковальов.

Саул загуби повечето рундове, докато не свърши работата си с нокаут в късните части на шоуто, а руснакът прегърна въжетата.

Разбира се, Ковальов и Смит са различни бойци и нищо не е гарантирано.

Британецът неслучайно е световен шампион и няма нито едно поражение.

Чакаме интригуващ мач в супер средна категория за два от поясите. Канело е фаворит, но не е ли 2020 годината на изненадите?

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.