Начало Бокс Каква ще бъде следващата стъпка на Канело?

Каква ще бъде следващата стъпка на Канело?

Каква ще бъде следващата стъпка на Канело?
0

Саул Алварес e на върха на хранителната верига в бокса в момента, а все още няма официална информация за следващия му съперник и кога ще се срещнат на ринга. Очаква се това да бъде през април или май 2020 година.

Едно е ясно – ако промоутърите искат да поддържат шампионския образ на Канело (53-1-2, 36 нокаута), ще му дадат мач за титла. Опашката от чакащи за „парче от пая“ е дълга и рижият боксьор трябва да подбира внимантелно. Ето кои са най-вероятните опции пред него за следващ партньор в танците.

Снимка: БТА

ПОЛУТЕЖКА (79,4 кг)

След последната си битка Саул Алварес е шампион на WBO в тази теглова дивизия. Нокаутът на Сергей Ковальов може да бъде добър трамплин за нова битка тук – срещу Дмитрий Бивол (17-0, 11 нокаута – WBA) или Артур Бетербиев (15-0, 15 нокаута – IBF и WBC). И двамата са непобедени и с нетърпение чакат оферта от мексиканеца за унифициращ мач.

Такъв обаче към момента по-скоро не изглежда да е в интерес на Канело. В епизоди от битката с руснака изглеждаше извън зоната си на комфорт и на тези килограми ще трябва да се потруди доста, за да е на познатото ниво срещу Бивол или Бетербиев.

twitter.com

СУПЕР СРЕДНА (76.2 кг)

Тук титлите са разпръснати в четирима боксьори – Дейвид Бенавидес (22-0, 19 нокаута – WBC), Калеб Плант (19-0, 11 нокаута – IBF), Били Джо Сандърс (29-0, 14 нокаута – WBO) и Калъм Смит (28-0, 19 нокаута – WBA).

Проблемът при Сандърс е, че няма изключително впечатляващи победи на сметката си и стилът му не предлага нужната атракция за мега мач, който ще продава. Смит изглежда е най-логичният вариант. Съществува и възможност Бивол да свали категория и да се бие с рижия мексиканец на супер средна.

Снимка: БТА

СРЕДНА (72.6 кг)

Опциите за обединителна битка са Джермал Чарло (29-0, 21 нокаута – WBC), Генади Головкин (40-1-1, 35 нокаута – IBF) и Деметриус Андраде (28-0, 17 нокаута – WBO). Тук Алварес държи колана на WBA.

„Бу бу“ е много атрактивен боец, но Канело вече отхвърли битка с него миналото лято. Всички фенове на бокса искат трилогия с Головкин. Алварес заяви, че това не е предизвикателство за него, защото е показал кой е по-добрият и в двата сблъсъка: „Спечелих 24 рунда. Това не стои на дневен ред за мен вече, но ако има изключително бизнес предложение, защо не?“, остави си вратичка мексиканецът.

Снимка: БТА
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.