Начало Самбо и бойно самбо Корейски треньор кръсти момченцето си Самбо

Корейски треньор кръсти момченцето си Самбо

Корейски треньор кръсти момченцето си Самбо
0

Новородено беше кръстено Самбо в Южна Корея. Щастливият татко Лий Кин-Хун, треньор в местния клуб за бойни спортове в Чонджу, стана баща по време на Световното първенство.

Планетарният шампионат се проведе именно в този град.

Лий тренира от 7-годишен и мечтае момчето му да стане шампион по самбо:

„Кръстихме го така в чест на Световното първенство, не е случайно, че се появи сега на бял свят. Всички в семейството сме много щастливи. Никой не е бил против това име да влезе в паспорта на малкия. Ще го възпитаме с тези ценности“, сподели пред сайта на Международната федерация по самбо Кин-Хун.

България спечели 3 медала на турнира. Мария Оряшкова завоюва своята пета световна титла, Анна-Мария Манушева и Ваня Иванова се прибраха с бронзови медали.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.