Начало Бокс Визов проблем спря Чар от защита на титлата
0

Визов проблем спря Чар от защита на титлата

Визов проблем спря Чар от защита на титлата
0

Първата защита на Махмуд Чар на титлата му в тежка категория, версия WBA, пропадна заради проблеми с визите.

Германецът от сирийски произход трябваше да се изправи срещу Тревър Брайън в Маями, Флорида в петък, но не успя да отлети за САЩ, тъй като не получи необходимите документи. Боксьорът успя да си извади виза за пътуване, но не и такава за работа, като с първата трябваше да остане в двуседмична карантина. Според него, причината е, че от организаторите на двубоя не са му осигурили необходимите документи.

“Няма да летя. Когато бях в посолството, имах визи тип В1 и В2, но ми казаха, че ако летя до Маями, трябва да съм под карантина две седмици, в “балон”. И няма да може да се бия”, обясни чар пред “Скай Спортс”.

Карл Люис, адвокат на “Дон Кинг Промоушънс”, която организира мача, обясни, че те нямат общо с проблемите на чар.

twitter.com

“Той не си извади правилната виза, за да се бие в САЩ. Той имаше такава за пътуване до Америка, но визата му тип Р1 все още се обработва. Ако няма работна виза – не може да се бие”, обясни той.

Чар притежава “редовния” пояс на WBA, като щаба му обясни, че няма опасност титлата да му бъде отнета заради проблемите.

“WBA ни познава много добре изнае, че сме коректни. Наясно са, че сме направили всичко по силите си. Няма причина да отнемат на Чар титлата заради грешка на други хора. На няколко пъти лично ми потвърдиха”, коментира промоутърът Ерол Чейлан.