Начало Бокс Брайън нокаутира Стивърн в сблъсък за титлата на WBA (ВИДЕО)

Брайън нокаутира Стивърн в сблъсък за титлата на WBA (ВИДЕО)

Брайън нокаутира Стивърн в сблъсък за титлата на WBA (ВИДЕО)
0

Тревър Брайън победи Бърмейн Стивърн в сблъсък за „редовната“ световна титла на WBA в тежка категория. 31-годишният американец нокаутира в 11 рунд бившия претендент за шампионския пояс на WBC пред празни трибуни в „Seminole Hard Rock Hotel & Casino“, Холивуд, Флорида, САЩ в основното събитие на вечерта. Това бeше 21-и успех от 21 срещи за Брайън на професионалния боксов ринг (15 от тях той печели с нокаут).

Сблъсъкът вървеше равностойно до 10, 11 рунд, когато Стивърн видимо се умори и Брайън използва момента, нанасяки сериозни удари в главата на своя опонент.

В средата на предпоследния рунд, канадецът бе повален в нокдаун, но успя да се съвземе. Последва нова канонада от страна на Брайън и нов нокдаун, след който Стивърн едвам се изправи, но малко след това, когато Брайън започна да удря безпомощния Стивърн, реферът прекрати двубоя.

Припомняме, че Стивърн замени Махмуд Чар в сблъсъка с Брайън поради факта, че германецът имаше проблем с визата си, който му пречи да се състезава извън Германия.

Все пак двубой Брайън-Чар ще има. Съгласно условията на споразумението – победителят за вакантната титла трябва незабавно да се изправи срещу Чар, който от своя страна е понижен в „шампион в отдих“, най-късно до 30 май 2021 г.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".