Начало Бокс Еди Хърн: Февруари е реалистичен вариант за Джошуа – Фюри

Еди Хърн: Февруари е реалистичен вариант за Джошуа – Фюри

Еди Хърн: Февруари е реалистичен вариант за Джошуа – Фюри
0

Организирането на големи мачове в днешния бокс е много по-сложна работа, отколкото подозираме. Поне това проповядват големите звезди и техните мениджъри и агенти.

Пропадането на най-големия и важен двубой за последните 20 години между двамата световни шампиони в тежката дивизия – Антъни Джошуа и Тайсън Фюри, бе поредното доказателство, че удовлетворяването на много претенции, особено в бокса, не е никак лесно.

И ако голяма част от феновете по света са песимистично настроени, че някога подобен сблъсък ще се превърне в реалност, то шефът на „Matchroom Boxing“ – Еди Хърн, си остава умерен оптимист. Според Хърн, ако Фюри победи Дионтей Уайлдър на 9-ти октомври и „Ей Джей“ се справи с Олександър Усик две седмици по-рано, то мачът за обединяване на четирите световни титли може да се случи през февруари 2020-та.

„Първоначално планът бе за декември, но имайки предвид факта, че Джошуа се бие в края на септември, а Фюри в началото на октомври, то февруари е далеч по-реалистична цел“, сподели Хърн.

„Получихме огромна оферта от Саудитска Арабия. Те държат да са домакини на такъв мач. В този бизнес, в който живота ти е поставен на карта всеки път когато си между въжетата, е важно да генерираш възможно най-много доходи и приходи.

Обединеното кралство и Лас Вегас също са опции, но ще видим. Нека първо Антъни победи Усик, защото впротивен случай всичко това отива на вятъра“, добави брианският мениджър.