Начало ММА Стивън Томпсън разкритикува реванша между Усман и Ковингтън

Стивън Томпсън разкритикува реванша между Усман и Ковингтън

Стивън Томпсън разкритикува реванша между Усман и Ковингтън
0

Бившият претендент за титлата в полусредна категория на UFC – Стивън Томпсън, е останал неприятно изненадан от факта, че Колби Ковингтън ще получи втори шанс за пояса на Камару Усман.

Както вчера стана ясно, UFC обяви, че нигерийският шампион ще защитава колана си срещу американеца през есента. Първата битка между двамата завърши с победа за „Нигерийския кошмар“, а оттогава насам Ковингтън се би само един път, побеждавайки Тайрън Луудли.

38-годишният Томпсън, който сам щеше да е претендент номер 1 ако не бе загубил от Жилберт Бърнс, недоумява как и защо Ковингтън е предпочетен вместо Леон Едуардс.

„Защо? Защо? Ковингтън бе нокаутиран, челюстта му бе счупена и оттогава се е бил само един път“, сподели „Момчето чудо“.

„Те просто пускат един и същ човек срещу Усман за пореден път. Мислех си, че боец като Леон Едуардс, който не се е бил срещу Камару с години, би бил далеч по-добър вариант.

Снимка: БТА

„Най-малкото ще е някой различен. Някой, който си е заслужил подобен мач. Леон няма загуба в последните си 10 мача. Изобщо не мога да разбера защо той не е първи избор за противник на Усман. UFC ме разочарова с решението си“, добави Томпсън.