Начало Бокс Плант иска 10 милиона за двубоя с Канело

Плант иска 10 милиона за двубоя с Канело

Плант иска 10 милиона за двубоя с Канело
0

Шампион на IBF в средна категория Кейлъб Плант не иска да провали преговорите за битка за безспорен световен шампион срещу Саул „Канело“ Алварес с изискване  за твърде много пари, но е убеден, че заслужава повече от други световни шампиони в средна категория.

Може би има недоразумение, не искам да проваля мача, който искам и знам, че мога да спечеля. Но също така не искам да получавам по-малко, отколкото заслужавам. Що се отнася до битките в Америка – нямам толкова фенове, колкото Канело, но имам повече фенове от Смит и Сондърс и ще дойдат да ме видят повече хора„, каза Плант.

Той смята, че 10 милиона долара са разумна сума, но се доверява на екипа си да договори таксата.

Съвсем скоро ще се съберем и ще решим всичко. Но 10 милиона или нещо близко звучи разумно. Не съм сигурен и няма да кажа със сигурност. Имам страхотен екип и основното ми умение е способността да се боксирам. Не съм напълно невеж в преговорите, но съм най-добър в бокса. Що се отнася до преговорите – имам екип за това. И Канело има екип. Ще оставим тази работа на тях. Що се отнася до бокса – там ще се справим най-добре”, добави шампионът.

Заводът също така отбеляза, че според него излъчването на борбата им на PPV ще донесе повече пари, отколкото излъчването им по DAZN, с когото Канело си сътрудничи.

Не е тайна, че PPV боевете генерират повече приходи от битките в приложенията. Ще минат много милиони, не само за мен, но и много повече за него”, каза Плант.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".