Начало ММА Край на конфликта между Чимаев и Хабиб
0

Край на конфликта между Чимаев и Хабиб

Край на конфликта между Чимаев и Хабиб
0

Президентът на Eagle FC Шамил Завуров , който е роднина на Хабиб Нурмагомедов и представител на бойния клуб „Ахмат”, обяви официалната позиция на отбора на бившия шампион на UFC относно неотдавнашния конфликт, провокиран от двусмислените изявления на лидера на Чечения Рамзан Кадиров и боеца на UFC Хамзат Чимаев.

Нямаше конфронтация. Тези момчета, далеч от спорта, зададоха провокативен въпрос на Рамзан Ахматович. С Рамзан Ахматович сме във връзка, разговаряхме и въпросът е уреден. От всяка страна те премахнаха всичко, което беше, и решиха да не повдигат повече тази тема. След като Абубакар публикува публикацията, Хамзат отговори, ние с Рамзан Ахатович разговаряхме и напълно затворихме този въпрос.

Рамзан каза мнението си, нямаше нищо лошо в него, но Хамзат каза твърде много. С толкова груб тон не трябваше да го казва. Но при нас всичко е наред. Ние сме братски народ и всичко беше уредено спокойно”, каза Завуров.

В същото време той не изключва, че Абубакар Нурмагомедов и Хамзат Чимаев, които бяха най-активните участници в този конфликт, могат да се срещнат в октагона на UFC.

„Защо не? И двамата се бият в една и съща категория – ако UFC се интересува, особено след като Абубакар скоро ще има битка и ако спечели, всичко може да се уреди.

Никой от нашите не общува лично с Хамзат. Така че нямаше комуникация, но аз самият смятам, че той се развълнува. Защо да казвам това? Хабиб вече е доказал всичко, той е ветеран, оттеглил се от спорта и каквото и не е в бизнеса. Ако някой иска да се повиши рейтинга си, има много известни активни бойци – те могат да бъдат предизвикани, но оставете Хабиб на мира”, каза още той.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".