Начало ММА Томпсън: UFC натиска Чимаев, защото е от една пустиня с Хабиб
0

Томпсън: UFC натиска Чимаев, защото е от една пустиня с Хабиб

Томпсън: UFC натиска Чимаев, защото е от една пустиня с Хабиб
0

Бившият претендент за титлата полусредна категория на UFC Стивън Томпсън коментира защо организацията толкова активно популяризира Хамзат Чимаев, който би могъл да си уреди двубой за колана, ако победи Леон Едуардс.

„Нормално е да се предположи, че той ще получи двубой за титла, ако победи Леон Едуардс. Чудех се защо натискаха Хамзат толкова активно, но след това видях как Хабиб обяви пенсионирането си и разбрах, че UFC иска да запази този пазар – и двамата са от една и съща пустиня, така че има смисъл в действията им“, каза Томпсън.

„За Едуардс това е пагубен вариант. Дори въпреки факта, че около Хамзат има толкова много шум, какво дава на Леон победа над него? Тя няма да го изведе напред в класацията, няма да му даде мач за титлата, макар да го заслужава. Реално в категорията се случва някаква лудост заради Чимаев„, добави Томпсън.

Битката в полусредна категория между Леон Едуардс и Хамзат Чимаев трябваше да води на финалния турнир на UFC тази година на 19 декември, но беше отложена за 20 януари заради положителен тест за коронавирус на Едуардс.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.