Начало Кикбокс и муай тай Кикбоксът официално влиза в Европейските олимпийски игри

Кикбоксът официално влиза в Европейските олимпийски игри

Кикбоксът официално влиза в Европейските олимпийски игри
0

Страхотна новина за кикбокса! Световната асоциация на кикбокс организациите WAKO вече официално е част от Европейското Олимпийско семейство. От централата се похвалиха на своята страница, че бойният спорт влиза в програмата на Европейските игри през 2023 година.

„Като президент на Европейската федерация по кикбокс съм изключително щастлив, че имам честта да съобщя тази страхотна новина на кикбокс-общността. – написа Истван Кирали, действащ президент на WAKO. – Когато ние, тримата с Рой Бейкър и Томас Барада, се свързахме с г-н Янес Кошиянчич в Словения, не вярвахме, че тази мечта, ще се превърне в реалност. С прискърбие припомням че г-н Кошиянчич – тогавашният президент на Европейските Олимпийски комитети, почина съвсем скоро. Сега, цялата енергия и усилия, които вложихме, за да станем част от Олимпийското семейство, дават резултат.“

Международната организация WAKO, която развива амтьорския кикбокс, беше приета за нов член в Европейския Олимпийски комитет на 30 ноември 2018. Асоциацията организира първенства и регламентира турнири в седем стила – четири на татами и три на ринг. Световни първенства по регламента на WAKO се организират веднъж на две години, а всяка държава може да има по един член в категория. Така всяка държава, включително и България, ще може да участва в Европейските олимпийски игри през 2023-та година с по един състезател във всяка категория.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.