Начало Кикбокс и муай тай Резултати от Muay Thai World Grand Prix Sofia

Резултати от Muay Thai World Grand Prix Sofia

Резултати от Muay Thai World Grand Prix Sofia
0

Muay Thai World Grand Prix се състоя на 02.11 в Зала Универсиада. Състезанието предложи зрелище за феновете на муай-тай и кикбокса в България. Едни от най-добрите български кикбоксьори взеха участие на галата, а освен тях, сили премериха и състезатели от Франция, Англия, Кипър, Гърция.

Основната карта на събитието бе открита от женски двубой в стил К-1. Полина Каменова от „Шуменска крепост“ победи Христина Хостишилова с единодушно съдийско решение. Следващият двубой противопостави най-леките състезатели за вечерта при мъжете. Джеймс Бърт и Димитрис Целианидис се изправиха един срещу друг в муай-тай битка в категория до 57 кг., Англичанинът успя да измъкне победата със съдийско решение в много труден за отсъждане двубой.

В един от най-атрактивните двубои за вечерта Йордан Янков „Руснака“ победи Хритомир Ранчев „Помпата“ с единодушно съдийско решение. Трикратният световен шампион подчерта победата си, като отбеляза нокдаун малко преди края на последния рунд. Двубоят беше по правилата на К-1 и в категория до 82,5 кг. и беше реванш между двамата тежки удрячи.

Стефан Петков от „Армеец“ загуби от англичанина Шефкет Черкиз след като беше много близко до победата. Световният и европейски шампион доминираше опонента си през първите два рунда. Доминацията на българина се изразяваше в контролирането на центъра на ринга и нанасянето на силни удари с лакти в челюстта на Черкиз. За съжаление, Петков изгуби концентрация през третия рунд и бе нокаутиран с тежък хай-кик. Сърцатият български боец бе подкрепен от аплодисментите на публиката и помощта на съотборниците си и излезе от ринга с високо вдигната глава.

След този неприятен за всички в залата момент се проведе демонстрация по кикбокс от малките таланти на Кикбокс Клуб „Хан Аспарух“. Малчуганите показаха завидни умения за възрастта си, като пласираха точни и силни удари в лапите, държани от треньорите им.

Младите български надежди в кикбокса Християн Корунчев и Радослав Костов спретнаха истинско бойно шоу за зрителите в Зала Универсиада. Бойците поддържаха високо темпо на игра през всичките три рунда и впечатлиха публиката със своята комбинативност, бързина и точност. Варненецът Костов пласира по-точните удари в двубоя, но агресията и активността в играта на Корунчев му спечелиха двубоя. Така Корунчев прибави към трофеите си и титлата на България в стил муай-тай при 75-килограмовите. Боецът от „Армеец“ спечели по-рано тази година и Световното първенство по муай-тай в тази категория.

След този вълнуващ двубой последва и наелектризиращото излизане на Антон Петров на ринга. Голяма част от публиката стана на крака и посрещна с викове световния шампион по мауй-тай. Петров се изправи срещу Севдалин Славов от „Маршъл Енимълс“ в категория до 67 кг. Двамата започнаха битката без излишни движения, а просто търпеливо „опипваха почвата“. Точно преди края на първия рунд, Петров намери Славов с ляво кроше и боецът на „Маршъл Енимълс“ падна на земята. Севдалин показа кураж и се изправи, за да завърши рунда. В средата на втория рунд Савов откри много сериозна аркада върху челото на Петров и лекарите бяха на път да прекратят двубоя, но за радост на публиката в „Универсиада“, не го направиха. Нараненият Петров се мотивира още повече и се втурна в търсене на нокаута. Антон успя да си го върне и отвори още по-голяма аркада върху челото на Славов, а лекарите нямаха друг избор, освен да прекратят двубоя.

Подобен случай феновете на кибокса наблюдаваха и в следващия двубой. Даниел Илиев се изправи срещу Юсуф Сайди в битка за Европейската титла на KGP в категория до 82,5 кг. в стил К-1. Даниел Илиев доминира опонента си през първия рунд, като използваше дългите си крайници, за да удря опонента си от разстояние. Във втория рунд двамата влезнаха в размяна в къса дистанция, а при един от ударите в главата на Сайди се откри още една аркада за тази вечер – този път малко над дясното око на боеца. Двубоят бе прекратен, а победата и шампионската титла бяха присъдени на Даниел Илиев.

В главния двубой за вечерта Атанас Божилов показа защо е капитан на националния отбор по кикбокс, като доминира Янакис Пападопулус в 5 рунда битка. Боецът от „Самурай“ Бургас показа техника, скорост и точност и умело контрираше непрестанните атаки на Пападопулус. Гъркът демонстрира отлична физическа подготовка и поддържаше високо темпо на атаките си през всичките 5 рунда, но не успя да пласира чисти и силни удари. „Наката“ умело контрираше ударите, или променяше позицията си с движения от краката и кръста. Така българският боец спечели Световната титла на KGP Muay Thai Grand Prix в стил К-1, категория до 72,5 кг.

 

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".