Начало Бокс Хърн с нов ултиматум към Уайлдър

Хърн с нов ултиматум към Уайлдър

Хърн с нов ултиматум към Уайлдър
0

След като преди месец Еди Хърн даде ултиматум на световния шампион на WBC – Дионтей Уйалдър (40-0-0), сега промоутърът на Антъни Джошуа (22-0-0) излезе с ново искане.

В последното си изказване, мениджърът на Джошуа сподели, че ще следи внимателно предстоящия сблъсък между Уайлдър и Тайсън Фюри, които ще се изправят на 1 декември в Лос Анджелис за световната титла в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC).

Първоначално Хърн се закани, че няма намерение да чака до 1 декември Уайлдър да подпише изпратения му договор, но това явно по никакъв начин не стресна щаба на „Бронзовия бомбардировач“.

Както добре е известно, двете страни от известно време постоянно си прехвърлят вината за това, че мач между Джошуа и Уайлдър не се състои и от това разбира се страдат единствено феновете на бокса.

Неоспорим факт е, че искането на Уайлдър за равно разпределение на приходите от мач с Джошуа е меко казано странно, защото американецът генерира далеч по-малък интерес към себе си, отколкото глобалната звезда Джошуа.

Именно с това е свързано и новото повеление на Хърн:

„От 10 дни не съм бил в контакт с хората на Уайлдър. Те искат 50/50. Ако мачът между него и Фюри направи милион PPV, то тогава ще можем да се доближим до това.

Честно казано, искам да се справят добре в това отношение, защото иначе няма да имат никакви доводи за равно разпределение. Никакви. Просто желая да поддържаме контакт. Не очаквам да подпишат договора преди 1 декември. Но проблемът е, че ако започнем след това, ще изгубим доста ценно време.

В крайна сметка, ако нещата с Уайлдър не се получат, ще се насочим към Дилиън Уайт, но не ми се чака до 22 декември„, заяви Хърн.