Начало Кикбокс и муай тай Атанас Божилов-Наката след успеха: Радвам се, че оценяват труда ми!

Атанас Божилов-Наката след успеха: Радвам се, че оценяват труда ми!

Атанас Божилов-Наката след успеха: Радвам се, че оценяват труда ми!
0

Атанас Божилов-Наката е капитан на националния отбор по кикбокс. Състезател на бургаския клуб „Самурай“. Снощи в столичната зала „Универсиада“ той участва в главния двубой от галата Muay Thai Grand Prix и спечели Световната титла на KGP в стил К-1, категория до 72,5 кг. Наката триумфира с колана след успех в много зрелищен и оспорван мач срещу Янакис Пападопулус от Гърция. Битката се реши в 5 рунда и с единодушно съдийско решение в полза на българина. Боецът от „Самурай“ Бургас показа техника, скорост и точност и умело контрираше непрестанните атаки на Пападопулус. След успеха Божилов даде специално интервю за читателите на Boec.BG.

 

Честито за победата и за титлата! Колко трудно бяха постигнати?

-Много труд, лишения и тренировки.

Колко време се подготвяхте за този двубой?

-Подготовката вървеше паралелно с подготовката за европейското първенство, защото знаехме предварително, че ще играем. Но по принцип целогодишно поддържам високо средно ниво на подготовка.

Вашият съперник беше млад – едва на 21 години е, но като че ли изненада с формата си? Пападопулос изглеждаше доста опитен и стана наистина много здрава и технична битка…

-Да, момчето беше много добре физически подготвено и стана интересен и зрелищен мач. Беше доста опитен за възрастта си и много мотивиран.

Каква беше стратегията ви за тази среща?

-С треньора ми Николай Атанасов бяхме подготвили тактика, проучвайки предварително съперника, която сработи на сто процента.

Залата беше пълна и хората много ви се радваха. Признание ли е това за работата ви и за спорта, и какво означава за българския кикбокс и муай тай?

-Радвам се, че хората оценяват труда ми. Пълните зали и желанието на феновете да гледат мои срещи редовно означава много за мен. Радвам се че успявам да съм полезен и на двете страни – феновете да са доволни и спорта да се развива и популяризира.

По-различно ли е, когато цялата залата те аплодира и скандира името ти?! Усещате ли тази подкрепа на ринга, докато тече срещата?

-Разбира се,че подкрепата се усеща. Но също така напрежението е по-голямо, заради отговорността, която лежи на плещите ти пред собствена публика.

Ще имате ли друг мач до края на годината?

-Най-вероятно ще имаме участие през месец декември в София, но все още са само щрихи без реален ангажимент.

Капитан сте на националния отбор по кикбокс. Наскоро участвахте на Европейско първенство в Братислава и спечелихте сребро, сега ви предстои и Световно, май ми хващаме в най-натоварения период от годината!?

-Може би наистина тази година ми е най-натоварената, с най-много мачове.

Пред 2017 г. стигнахте до финал на Световното, но не успяхте да вземете златото в Унгария. Какво да очакваме сега?

-Очакваме злато догодина.

Миналият месец се проведе семинар във Варна с участието на световни кикбокс легенди като Ернесто Хуст и Семи Шилт, разкажате ни как ви се видя и как премина той за вас.

-За съжаление аз не можах да присъствам поради ангажимента ми за европейското първенство, но чувам мнения, че хората са останали изключително доволни от семинара.

Сега ще имате ли време за почивка?

-Задължителна кратка почивка и продължаваме пътя към целите си, а те са най-силните турнири в света.