Начало Други Шефът на Международната Айкидо федерация със семинар у нас (ВИДЕО)

Шефът на Международната Айкидо федерация със семинар у нас (ВИДЕО)

Шефът на Международната Айкидо федерация със семинар у нас (ВИДЕО)
0

Президентът на Международната Айкидо федерация (IAF) сенсей Кей Изава е на посещение у нас. Той е тук по покана на родната федерация и президентът ѝ Пламен Юруков, като специално по случая бе организиран семинар, който се проведе на базата в „Дианабад“. Неочаквано огромен интерес имаше към събитието, видя репортер на „Boec.BG“, като над 100  души се включиха в тренировката и демонстрацията на техники. Специално за семинара имаше и бойци от близки до България държави, като Сърбия,  Унгария и др.

„Очаквах много по-малка група – призна за приятната си изненада сенсей Изива. – Искам да представя на хората тук моите варианти на някои техники в айкидо. Когато бях тук преди, на хората им хареса моя стил и може би това е причината да дойдат отново.“

Сенсей Кей Изава има шести дан Айкикай и оглави световната федерация през 2016-та година. Преди това бе неин генерален секретар в продължение на 8 години. Специалист е по политология и икономика, завършил е Харвард. Практикува айкидо от 49 години и се радва, че догодина прави юбилей на страстта си по това бойно изкуство.

„Айкидо е начин на живот. То е по-динамично, например от тай чи, но може да се практикува еднакво и от стари,  от млади, и от жени, и от мъже. За мен е удоволствие да бъда отново в България. Вече имам много приятели тук. Хората са приятни. Храната е много добра. Нивото на айкидо е наистина високо“, разказа специално за „Боец.БГ“ президентът на Международната Айкидо федерация .

У нас сен Изава представи някои от своите варианти на айкидо техники. След България той се отправя на работен ангажимент в Лозана, Швейцария.