Начало Други Айкидо и Кендо влизат като специалности в НСА „Васил Левски“

Айкидо и Кендо влизат като специалности в НСА „Васил Левски“

Айкидо и Кендо влизат като специалности в НСА „Васил Левски“
0

Национална спортна академия „Васил Левски“ въвежда още четири вида спорт сред специалностите си от следващата учебна година 2019/2020. Сред тях са и бойните – Айкидо и Кендо, а общият брой на изучаваните в НСА спортове става 69.

Освен треньор по вид спорт, НСА предлага и други перспективни професионални квалификации, сред които спортен аниматор, спортен мениджър, треньор по бойно-приложна физическа подготовка, треньор по адаптирана физическа активност, треньор по кондиционна подготовка, спортен коментатор, учител по физическо възпитание и кинезитерапевт.

При балообразуването кандидат-студентите имат право на избор – да използват оценката от матура или да държат изпит в Академията, за да постигнат по-висок резултат. Новият кандидатстудентски справочник ще бъде публикуван в сайта на Национална спортна академия, а желаещите да имат печатното издание могат да го закупят в книжарницата на Ректората (Студентски град) от началото на март.

В края на календарната 2018 година Академичният съвет прие решение за преименуване на трите факултета на НСА съответно на Факултет „Спорт“, Факултет „Педагогика“ и Факултет „Обществено здраве, здравни грижи и туризъм“. Промяната бе инициирана по препоръка на Националната агенция по оценяване и акредитация.

тагове:

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.