Начало Видео Веселин Веселинов: След всеки турнир залата се пълни повече и повече (ВИДЕО)

Веселин Веселинов: След всеки турнир залата се пълни повече и повече (ВИДЕО)

Веселин Веселинов: След всеки турнир залата се пълни повече и повече (ВИДЕО)
0

Веселин Веселинов е треньор по муай тай и кикбокс. Под негово ръководство към момента се подготвят някои от най-изявените родни бойци, както и двете големи звезди Даниел Илиев и Антон Петров. Boec.BG посети една от техните тренировки в навечерието на поредното им професионално предизвикателство – новата бойна верига GRAND FIGHT ARENA. Първият турнир е тази събота, 01.12, от 20:00 ч. в зала „Асикс Арена“. Срещнахме се и с Веселинов, който ни сподели своето мнение за двамата и за развитието на българския кикбокс и муай тай.

 

За Антон Петров:

Антон наистина е най-добрият муай тай състезател в България. На неговите килограми няма тук кой да го бие. Подготовката му върви много добре, той е в топ форма. Супер е! Всичко върви по план. Имаше време и за почивка. Публиката му се радва много и искаше да го види след толкова години участие навън.

За Даниел Илиев:

От няколко години работим заедно и бих казал, че досега вървим само нагоре. Дано да продължим така. Много лесно се работи с него, защото двамата си говорим на един език. Въобще нямаме никакви спречквания по време на съвместната ни работа, а това е много важно за един треньор и неговия състезател. Той знае, че аз работя правилно, аз съм му се доверил и той на мен. И нещата се получават.

За дисциплината:

Дани като дойде в началото наистина не беше дисциплиниран. Аз му казах: ако искаш да работиш с мен начинът, по който трябва да се случват нещата, са моят вариант.  При мен е много важно да има дисциплина, да се спазва абсолютно всичко, което показвам. Без „това не мога, онова не мога“ по време на тренировка.

За развитието на спорта:

Като цяло спортът вече е доста разпространен в страната. След всяка една гала тренировъчните зали се пълнят все повече и повече. Постоянно идват момчета, които не само искат да тренират, а и да се състезават.

За GRAND FIGHT ARENA:

Дани ми е споделял за идеята да организира турнир и аз много се радвам, че тръгна да го прави. Нещата ще се получат, защото виждам какви усилия полагат. В събота всеки ще види трудът от тяхната съвместна работа.