Начало Бокс Кубрат и Тервел Пулеви – посланици на „Да изчистим България“

Кубрат и Тервел Пулеви – посланици на „Да изчистим България“

Кубрат и Тервел Пулеви – посланици на „Да изчистим България“
0

Желанието за победа и постигането на поставените цели са типични качества за най-добрите ни боксьори при професионалистите – братя Пулеви. Победа не само на ринга, но и победа за обществото.
С тази цел Кубрат и Тервел стават посланици на „Да изчистим България”.

Двамата пристигнаха в сградата на bTV, за да заснемат промоционелен клип за участието им в кампанията. С добро настороение, шеги и закачки започна подготовката за снимките. Последва интересна среща със символа на кампанията Зеленко.

Запитан защо заедно с Тервел се включват в кампанията „Да изчистим България“, Кубрат заяви пред bTV: „Защото е много важно, има нужда България от чистота, има нужда да се прочисти малко… от боклуците.“

Тонът му обаче се променi, когато станa дума за чистотата на родината ни.

„Ние сме, образно казано, като един мравуняк, в който като всичките работят в екип, знаете че правят невероятни неща. Трябва просто да бъдем заедно, да се включат всички хора и България ще се изчисти. Не само да се изчисти, ами и да не се цапа, да не се мърси, това трябва да научат децата си, подрастващото поколение като цяло, и възрастните. Всеки втори човек си хвърля фаса наулицата, за цигарата дават и мило и драго, но фаса си го хвърлят… Всеки, всички мои приятели, абсолютно всички.

“Имам приятели, мои хора, които са бих казал интелигентни, с положение, шефове на дадени институции. И въпреки всичко си хвърлят фасовете и боклуците. „А, викат, то сега… или ги изпускат така неволно, понеже знаят, че им се караме и ги изпускат неволно, което е много грозно. Това показва, че човек няма отношение към себе си, няма отношение към мястото, на което живее, един вид да не бъда груб, но сме малко или много свине.“

Пулеви многократно са демонстрирали любовта си към България и природата, именно заради това и каузата намира специално място в тяхното сърце.

„Просто тук ни интересува нас ясно и точно България, което е важно. Някой като каже държавата я няма… Как я няма? Държавата сме ние хората. Това е държавата. Обикновено всеки казва – ама този така, онзи така, а той е абсолютно същия. Така че много пъти така е лесно да изхвърлиш боклука през прозореца, но задържаш го, след това ще го хвърлиш. Да има съзнанието, да има отговорността за това нещо.