Начало Бокс Тервел: Кубрат има по-добри крака и повече опит от Джошуа
0

Тервел: Кубрат има по-добри крака и повече опит от Джошуа

Тервел: Кубрат има по-добри крака и повече опит от Джошуа
0

По-малкия от братя Пулеви – Тервел, гостува в предаването „120 минути“ на bTV по-малко от две седмици преди сблъсъка между Кубрат и Антъни Джошуа за световните титли в тежката категория на профибокса. Там той сподели очакванияат си за големия бой, както и други любопитни неща за себе си и брат си.

„Очаквам да се бия скоро, но този мач на Кубрат малко забави нещата. Така го наричам, защото всички знаят за какво става въпрос“, започна Тервел.

„Кубрат има по-добри крака, както и повече опит… Той е много стабилен психически“, коментира Тервел, който вярва, че на 28 октомври брат му може да стъпи на световния връх в бокса.

„Като бяхме малки баща ни не спираше да повтаря на всички хора, който срещаше, че това са бъдещите шампиони. Ние сме се изумявали как е толкова уверен.“

„За баща ми спокойно може да се напише една книга. Много неща помня. Той си ми е и духовен водач и родител. Всичко. Образно казано ме е хванал за ръката и ме е повел във всичко“, сподели Тервел.

„Трудни моменти винаги има. Реално те показват какво представляваш. Не мисля, че чак до такава степен, че да се чудя дали боксът е за мен. Било ми е интересно. От дете станах боксьор – от втори-трети клас. Ходех по състезания и си бях абсолютно мотивиран.“

На въпроса как се вижда след две години, изненадващо отговори: „Като юрист, дипломиран… и жив и здрав“./sportal