Начало Бокс Кубрат Пулев: Срещу Кличко допуснах грешки от първи клас

Кубрат Пулев: Срещу Кличко допуснах грешки от първи клас

Кубрат Пулев: Срещу Кличко допуснах грешки от първи клас
0

Най-добрият ни боксьор Кубрат Пулев си припомни мача за световната титла в тежка категория с Владимир Кличко. Наскоро се навършиха 5 години от единствената загуба на Кобрата при професионалистите. Ето какво заяви Пулев (28-1) в предаването „Тази сутрин“ по bTV:

„От щаба на Кличко бяха учудени от публиката и от това колко българи дойдоха да ме подкрепят. Бях много добре подготвен, но стратегията ми беше много сгрешена. Бях сам срещу всички – дори срещу „Зауерланд“. Допуснах грешки от първи клас в бокса – като те финтират отдолу, не сваляш ръката и не позволяваш да те намерят“.

„Може и да е по-добре, че не го победих. Така е трябвало да стане, сега е много по-интересно. За нищо не съжалявам. Действията ми на ринга бяха прибързани, бях зелен въпреки опита при аматьорите. От империята „Кличко“ правеха хиляди номера. Но поемам изцяло вината и отговорността, защото най-важна бе стратегията на ринга. По това време треньорите ми обръщаха внимание главно на физическата подготовка.“

Пулев разкри, че марковата реплика след въпросния мач – „Продължаваме напред“, се е превърнала в мотивация за много хора, включително и за такива със здравословни проблеми.

„Това ме топли и ме радва – че са получили подкрепа в трудни мигове. Звъняха ми хора след операции.“

„Аркадата вече съм я забравил, нямам никакви проблеми. Два-три месеца й трябваха да отшуми, беше много дълбока – двайсет и няколко шева. Мотивацията и духът са най-важни при такава ситуация на ринга. Боли и много обезверява, защото кръвта влиза в окото, не виждаш, противникът естествено се възползва от това. Но мен ме движи желанието за победа. Силата е в духа, а не в парите или колите. Затова ме е яд за България, но това е друга тема“.

Пулев разкри, че със сигурност продължава съвместната си работа с треньора Ули Вегнер.

„Разбираме се перфектно. Той има око за бокса, има изграден начин на подготовка и програма, които неведнъж са водили до успехи. Застана до мен и ми каза – ти си моята мотивация да направя световен шампион в тежка категория и след това се отказвам от бокса“.

Кобрата продължи да говори и по други интересни теми: „Няма смисъл да се хленчи. Когато човек не харесва нещо, отива и го променя. Не оставих капчица надежда на Букър, много бой изяде този човек. За мен той беше като тренировка – подвижен боксов чувал. Колкото и да му нанасях удари, той седеш там. Но не го подцених – можеше да избухне във всеки един момент. Няколко пъти ме намери, вкара ми десни прави, но въпреки всичко не бяха кой знае какви удар. Българска глава здрава – държи на удари“, пошегува се Пулев.

„Джошуа загуби от един единствен удар, видяхте го – мускулест, планина, непобеден… Затова е толкова интересен нашият спорт. Ако Руис не се е главозамаял от славата и тренира сериозно, отново може да го бие.“

В заключителните секунди на интервюто Пулев сподели искрено:

„Да, ние не сме много хора, българският пазар е малък. Може да не сме толкова богата държава, но България е едно райско кътче, което винаги ще нося в сърцето си където и да съм!“

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.