Начало Бокс Кубрат Пулев влезе в топ 10 на авторитетна ранглиста (СНИМКА)

Кубрат Пулев влезе в топ 10 на авторитетна ранглиста (СНИМКА)

Кубрат Пулев влезе в топ 10 на авторитетна ранглиста (СНИМКА)
0

Кубрат Пулев се изкачи в една от най-реномираните ранглисти в професионалния бокс – тази на боксовия сайт „boxrec.com“ („Боксовата библия“). От днес родният боксьор е под номер 10 в класацията в тежка категория, изкачвайки се с едно място спрямо предходното си класиране.

Това се дължи на срещата през уикенда, противопоставила Луис Ортис (32-2) и Александър Флорес (18-1-2). „Кинг Конг“ буквално размаза своя съперник, нокаутирайки го за само 46 секудни в главния сблъсък на боксова гала, състояла се в „Microsoft Theater“ в Лос Анджелис, САЩ.

Въпреки успеха на Ортис, той пропада с 2 позиции и от днес е под номер 12. Ранглистата на сайта се прави според противниците, а Флорес беше под номер 146 преди сблъсъка с Ортис, което със сигурност не отговаря на критериите на „Боксовата библия“ за силен противник.

Прогрес в топ 15 прави и Джоузеф Паркър. Бившият световен шампион на WBO вече е под номер 11 в класацията като и неговото изкачване се дължи на пропадането на Ортис.

Единствената по-голямата промяна в първите 25 боксьори прави Филип Хръгович(12-0). Хърватинът нокаутира през уикенда Райдъл Букър, след което се изкачва с 10 позиции и от днес е под номер 24 в класацията.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.