Начало Бокс Купиха шампионските боксови кецове на Далаклиев за благотворителност

Купиха шампионските боксови кецове на Далаклиев за благотворителност

Купиха шампионските боксови кецове на Далаклиев за благотворителност
0

Кецовете, с които Детелин Далаклиев спечели световната титла по бокс през 2009 година в Милано, Италия бяха продадени за 1300 лева в благотворителна кампания.

Далаклиев подкрепи кампанията за набиране на средства за лечението на 37-годишната Йорданка Митева от град Ямбол. Той дари един от най-ценните спомени от своята спортна кариера – кецовете, с които преди точно 10 години стана световен шампион в категория до 54 кг.

Инициативата е на световната шампионка по бокс за жени от 2014 г. Станимира Петрова. Спортистката е един от посланиците на Фондация “Докосни щастието” и е част от кампанията “Осинови кауза”. Петрова прави всичко по силите си, за да окаже помощ на Йорданка, която преди време е претърпяла тежък инцидент, след който е останала в инвалидна количка. Тя е майка на две деца. За да се изправи отново на крака, младата жена се нуждае от 90 000 лева за три операции. За съжаление тя не разполага с въпросните средства.

В продължение на няколко седмици много хора наддаваха за кецовете на Детелин Далаклиев, но в крайна сметка те стават притежание на човека, който предложи най-висока оферта за тях – и така сумата от 1300 лева ще подпомогне лечението на Йорданка.

Повече за кампанията може да научите на фейсбук страницата Станимира Петрова и шампиони – Да победим заедно с Йорданка. 

Източник: Pleven.utre.bg

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.