Начало Бокс Легендарен треньор разочарова Мейуедър
0

Легендарен треньор разочарова Мейуедър

Легендарен треньор разочарова Мейуедър
0

Флойд Мейуедър е твърдо решен да направи треньорска кариера, която да бъде по-добра дори от тази като спортист. Американецът се пенсионира без нито една загуба и е истинска легенда в този спорт, но големите му амбиции бяха малко охладени.

Светилото в треньорската професия Рей Арсел има зад гърба си подготвени цели 20 световни шампиони и определено не вижда шансове Мейуедър да се превърне в знаменит специалист край ринга.

Ти си толкова добър, колкото е добър боксьора, с когото работиш. Не ми пука какво знаеш! Ако твоят боксьор не може да се бие, то ти си просто един човек в парка“, започна Арсел.

„Чувството да си край ринга и да виждаш как твоят боксьор печели е като дар от Бога. Ти си художникът, който е показал своето произведение на ринга. Флойд трябва да знае, че няма нито един голям боксьор, който да е станал и голям треньор. Нито един легендарен треньор не е вдигал световна титла, а много от тях дори не стигали до някакво средно ниво„, продължава големият специалист.

„Мани Стюард има зад гърба си участие в успехите на десетки световни шампиони, но има едва няколко мача в бокса като аматьор. Еди Фъч не успя да стане професионалист заради сърдечен шум, но участва в изграждането на 21 световни шампиони. Анджело Дънди, който бе треньор на Мохамед Али и Шугар Рей, дори не е стъпвал на ринга като боксьор

Вероятно Флойд, за когото е ясно, че има голямо его, ще се измъчи до краен предел и ще се изпили до край нервите си, преди да разбере, че няма да създаде втори Флойд Мейуедър„, завършва Арсел.