Начало Бокс Уайт рече и отсече: Хабиб – Флойд в UFC

Уайт рече и отсече: Хабиб – Флойд в UFC

Уайт рече и отсече: Хабиб – Флойд в UFC
0

Президентът на UFC – Дейан Уайт, изказа мнението си, че ако бившият боксов шампион в 5 дивизии Флойд Мейуедър-младши иска да премери сили с шампиона на UFC в лека категория – Хабиб Нурмагомедов, то това трябва да стане по правилата на смесените бойни изкуства.

Хабиб, който е непобеден в професионалната си кариера, предизвика по-рано през месеца Флойд Мейуедър, след като победи убедително Конър МакГрегър на UFC 229.

Слуховете за евентуален мач между двамата се засилват с всяка изминала седмица, но досега се говореше за боксов мач, като дори президентът на руската боксова федерация предложи арена на събитието да бъде ст.“ Лужники“ в Москва.

Дейна Уайт, който през 2017 г. бе едно от главните действащи лица в преговорите между Мейуедър и МакГрегър, сега явно иска услугата да бъде върната и 41-годишният бивш шампион да излезе от зоната на комфорта си.

„Вижте, ако Мейуедър иска да се бие, да заповяда. Няма повече да правим боксови срещи с него. Ако иска битка, да дойде в UFC и да получи истинска битка“, заяви Уайт.