Начало Бокс Легендата Свилен Русинов стана заместник кмет

Легендата Свилен Русинов стана заместник кмет

Легендата Свилен Русинов стана заместник кмет
0

Кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева представи пред началниците на отдели в администрацията новия зам.-кмет на Общината – бившият боксьор Свилен Русинов, съобщиха от пресцентъра.

Той ще отговаря за следните ресори – Общинска политика по отношение проблемите на селата; Култура, спорт и туризъм; Трудова заетост, младежки дейности и интеграция.

Бояджиева каза, че Русинов е сериозен човек, на когото ще разчита за поверените му ресори – най-вече за добрата комуникация и сътрудничество с всички населени места в общината. Тя подчерта, че г-н Русинов притежава значителен опит както в местната власт, така и в спорта и се надява на ползотворна и успешна съвместна работа.
„За пръв път се прави такава крачка – бивш кмет на село да стане зам.-кмет на Общината“, каза г-н Русинов.

„Това е сериозна отговорност, но смятам, че притежавам нужния опит и способности, за да се справя с предизвикателствата. Запознат съм с проблемите в населените места, като заедно с д-р Бояджиева ще работим за тяхното отстраняване“, добави още новият зам.-кмет.

Свилен Русинов е почетен гражданин на Община Тетевен, бивш кмет на родното си село Градежница – 2 мандата и бивш боксьор. Дългогодишен капитан на националния отбор по бокс на България. Той е медалист и шампион от национални и международни турнири. Многократен шампион на България. Медалист от европейските първенства в Торино (1987), Атина (1989), Гьотеборг (1991) г. Европейски шампион от Бурса, 1993 г. Носител на бронзов медал от Световното първенство в Рино, 1986 г. Световен вицешампион от първенствата в Сидни (1991) и Тампере (1993).

Участва в Олимпийските игри в Сеул през 1988 г. Печели бронзов медал на XXV летни олимпийски игри в Барселона през 1992 г. Носител на медали от турнири за Световната купа: сребърен от Бомбай, Индия през 1990 г. и бронзов от Банкок, Тайланд през 1994 г., на който турнир побеждава световния шампион в тежка категория за професионалисти Виталий Кличко.