Начало Бокс Ленъкс Люис не е забравил стара вражда

Ленъкс Люис не е забравил стара вражда

Ленъкс Люис не е забравил стара вражда
0

Само защото времето отминава, не означава, че старите врагове ще се умилостивят.

Живата легенда на световния бокс Ленъкс Люис пресече пътя си с Ридик Боу в седмицата преди сблъсъка Тайсън Фюри – Деонтей Уайлдър. Двамата бивши боксьори в тежката категория присъстваха по време на медийните изяви на „Бронзовия бомбардировач“ и „Краля на циганите“ заедно с други тежки удрячи от миналото. Двамата изстреляха словесни куршуми един към друг точно както младите бойци се заканват един на друг в днешни дни.

„Все още имам вражда с него. Трябваше да се бием преди много време. Чаках възможността да изкарам бабичката от него в ринга. Той бе отбягваше. Затова го нарекох Пилето Боу. „, коментира Люис пред badlefthook.com

Двамата ветерани никога не са се срещали на професионалния ринг в разцвета на силите си, но британецът държи победа над Боу на финал на Олимпийските игри в Сеул през 1988 г. и Боу търси отмъщението си вече 30 години. Общата възраст на бойците надвишава 100 г., но това явно не ги спира възпира от неприлично поведение.

„С Ленъкс имаме уговорка – той си държи устата затворена за мен, и аз си държа крака ми далеч от задника му“, не остана длъжен Боу.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".