Начало Бокс Ленъкс Люис: Подариха равенството на Дионтей Уайлдър

Ленъкс Люис: Подариха равенството на Дионтей Уайлдър

Ленъкс Люис: Подариха равенството на Дионтей Уайлдър
0

Легендарният боксьор Ленъкс Люис изказа своето мнение за битката между Тайсън Фюри и Дионтей Уалдър, който завърши наравно. Мачът бе за световната титла на WBC в Лос Анджелис. Люис изрази негодувание към решението на реферите и коментира представянето на Бронзовият Бомбардировач:

„Трябва да намерят добри съдии, тези са ужасни. Случи се и на мен – този мач много ми напомня на моя първи сблъсък с Ивендър Холифийлд. Трудно е да си британец, който отива да се бие в Америка. За мен Тайсън Фюри спечели мача. Подариха равенството на Дионтей Уайлдър. Когато не си у дома трябва да накараш юмруците ти да отсъждат вместо съдиите“, сподели легендата.

„Уайлдър се боксира ужасно днес. Десницата му е поразяваща, а започна да я пуска чак в последните рундове. Понякога си мисля, че като се измори става дори още по-опасен. Фюри се вкара сам в беля при нокдауните“.

През март 1999 Люис завърши наравно срещу Холифийлд, а решението бе дискутирано дълго след края на битката.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.