Начало Бокс Ленъкс Люис: Усик, не очаквай да срещнеш дебелия Фюри

Ленъкс Люис: Усик, не очаквай да срещнеш дебелия Фюри

Ленъкс Люис: Усик, не очаквай да срещнеш дебелия Фюри
0

Остава около седмица до първия мач за безспорната титла в тежка категория от повече от две десетилетия насам и това означава, че Тайсън Фюри (34:0:1) и Олександър Усик (21:0) би трябвало да са на финалната права от подготовката си преди най-важната битка в кариерата им. Бившият №1 – Ленъкс Люис, направи един от последните анализи преди двубоя в Рияд на 18 май, като предупреди украинеца, че насреща си няма да види обичайния шишко, с когото свикнахме през годините, в лицето на британеца.

Тайсън не е лесна мишена за когото и да било. Той е гъвкав, движи се добре, боксира се в двете посоки. За всеки боксьор ще е нужно време, за да го разгадае. Проблем ще е и разликата във височината. Той няма да получи онзи дебел Тайсън Фюри, а ще има другият – фокусираният. Човекът, който няма да има шкембе и любовни дръжки, а ще бъде готов, фокусиран и целеустремен“, каза категорично Люис в разговор с talkSPORT.

„Циганския крал“ междувременно публикува снимка от физическата си трансформация, на която видимо изглежда в най-добрата си форма изобщо в кариерата.

Украинецът обаче никога не е разполагал с физическо предимство над противниците си, откакто през октомври 2019 г. реши да се качи при най-тежките. Въпреки това той имаше нужда само от победи над Чаз Уитърспуун (38:4) и Дерек Чисора (34:13) преди да се отзове с кратко предизвестие на поканата от Антъни Джошуа (28:3) през септември 2021 г. и да се окичи с четири от петте най-значими колана в дивизията – IBF, IBO, WBA и WBO.

Тайсън Фюри също не е имал възможност да мери сили с човек, който едва влиза в критериите за категорията, но все пак по традиция е по-масивният боксьор на ринга.