Начало Бокс Мениджърът на Усик: Съмняваме се в честността на Фюри

Мениджърът на Усик: Съмняваме се в честността на Фюри

Мениджърът на Усик: Съмняваме се в честността на Фюри
0

Мениджърът на световния шампион на WBA, WBO, IBF и IBO в тежка категория Олександър Усик – Александър Красюк, изрази съмнения относно начина, по който Тайсън Фюри се е контузил. Носителят на пояса на WBC получи аркада на спаринг, като публикува видео от случилото се. Краля на циганите трябваше да се бие с украинеца на 17 февруари в Рияд, но битката бе отложена за 18 май.

Съмняваме се в честността на Фюри. Да, видяхме контузията, аркадата е реална и това не подлежи на коментар. Но въпросът е как точно е получил тази травма?! Фюри никога не е правил спаринг с каска на главата. Докато сега това бе точно така. И това ни кара да не вярваме на всичко, което казва. Възможно е да е получил травмата по друг начин и след това да е сложил тази каска, кой знае?!“, заяви пред „Тема Спорт“ Красюк, който бе гост на 75-ото юбилейно издание на Купа „Странджа“. Той е убеден, че Фюри е бил във форма, но нещо друго се крие зад контузията му и съответно отлагането на срещата.

На трибуните за финалите на турнира в зала „София“ бе и президентът на европейската федерация по бокс EUBC д-р Йоанис Филипатос. Той не пропусна да похвали качеството на мачовете, които се проведоха в рамките на заключителния ден.

Както всяка година, така и сега Българската федерация по бокс и г-н Красимир Инински отново се справиха на най-високо възможно ниво. Купа „Странджа“ е турнир, който винаги е служил за пример с организацията си и качеството на боксовите срещи. Много се радвам, че интересът е толкова голям. Залата бе пълна с хора, което показва и любовта към нашия спорт. Предстои да организирате в края на годината и Европейското първенство за мъже и жени до 22 години. Събитие, което съм убеден, че отново ще бъде на най-високо ниво“, каза шефът на европейския бокс.