Начало Бокс Ломаченко е готов да отстъпи, за да видим бой между Дейвис и Стивънсън

Ломаченко е готов да отстъпи, за да видим бой между Дейвис и Стивънсън

Ломаченко е готов да отстъпи, за да видим бой между Дейвис и Стивънсън
0

Леката категория в бокса изведнъж се раздвижи сериозно, тъй като водещите имена в дивизията демонстрирах висока активност в изминалите няколко месеца. Феновете са раздвоение по темата – кой мач биха искали да видят първо. Изглежда обаче, че Жервонта Дейвис (30:0) би могъл да се изправи срещу Шакур Стивънсън (22:0), докато Васил Ломаченко (18:3) остане в очакване на победителя. Или това поне е мнението на един от треньорите на „Танк“ – Кени Елис, цитиран от Boxing Scene.

Ломаченко каза, че е готов да отстъпи, за да позволи на Жервонта Дейвис да се бие с Шакур Стивънсън през есента и след това ще се срещне с победителя в началото на 2025 г.“, заяви Елис в социалните мрежи.

36-годишният украинец е носител на световната титла на IBF след успеха си над Джордж Камбосос-младши през май, докато Дейвис държи пояса на WBA, а Шакур е притежател на този от WBC. Така в рамките на следващите два мача може да имаме един носител на три от най-ценните отличия в бокса.

Не бива обаче да забравяме, че през изминалия уикенд Уилям Зепеда (31:0) също запази непобедимия си статут при успеха над Джовани Кабрера (22:2). Мексиканецът несъмнено има аргументи, за да настоява за мач за една от въпросните световни титли.